DIY aroma blend voor een zomerse ochtend

Geplaatst op: Aug 22, 2022

Categorieën: Van Toen blogs

Auteur: Joanna

AROMATHERAPIE

AROMATHERAPIE betekent niets meer of minder dan dat natuurlijke chemische stoffen uit etherische oliën via de huid of via de longen in je lichaam worden gebracht. Ongeacht hoe de etherische olie wordt toegepast (in de vorm van een cosmetisch product, bad, massage of inhalatie), hebben de oliën vooral invloed op je reukzin.

AROMATHERAPIE draait om het gebruik van etherische olie afkomstig van diverse planten. Meestal wordt deze olie verkregen door stoomdistillatie van verschillende plantendelen: vruchten, bloemen, vruchtenschillen, wortels, schors en zelfs hout. In termen van persistentie en intensiteit kunnen we oliën rangschikken van de sterkste houtachtige oliën, via kruidige oliën, bloemige oliën, kruidenoliën tot de mildste citrusoliën.

ETHERISCHE OIL LAVENDEL

ETHERISCHE OIL LAVENDEL wordt geroemd om de vele verschillende toepassingen in aromatherapie. Lavendel wordt binnen de aroma therapie ingezet om te ontspannen, het evenwicht te herstellen en te kalmeren. Ook wordt lavendel ingezet bij neerslachtige gevoelens en bij angst. Tot slot wordt lavendelolie toegepast bij slaapproblemen zoals slapeloosheid. Maar wist je dat lavendel ook veel wordt gebruikt in (natuurlijke) insectenwerende middelen?

ETHERISCHE OIL CITROEN

ETHERISCHE OIL CITROEN heeft een breed scala aan toepassingen in aromatherapie. Het wordt ingezet bij nervositeit en spanning maar ook wanneer je je moet concentreren. Citroenschilolie kan een positieve invloed hebben op je stemming (net als appeltaart ;-)) en wordt veel gebruikt in producten als massageolie. Deze massageolie kan je ook zelf maken door wat druppels etherische citroenolie toe te voegen aan een basis olie. Met een massage ontspant het vermoeide spieren na lichamelijke inspanning. Net als lavendel wordt het ook veel gebruikt in muggenwerende middelen.

ETHERISCHE OIL PEPERMUNT

ETHERISCHE OIL PEPERMUNT is een heerlijke olie voor aromatherapie gedurende de dag. Het wordt veel gebruikt op de werkplek. Waarom? De zinneprikkelende geur van pepermunt helpen je om vermoeidheid tegen te gaan en je langer alert te houden. Deze alertheid zou het reactievermogen en het geheugen kunnen ondersteunen.

ZOMEROCHTEND

We hebben een onwijs lekkere mix voor je:

  • 2 druppels citroen etherische olie
  • 3 druppels lavendel etherische olie
  • 1 druppel pepermunt etherische olie

DIY:

    Vul de diffuser met water, voeg de genoemde oliën toe en geniet van een frisse zomerochtend.

laat een reactie achter

Inloggen